Kdy jet na Mauricius a v jaké období je tam nejlepší počasí? Dobrá zpráva hned na začátek je, že Mauricius je jedna z mála exotických destinací, která se dá navštívit téměř celoročně bez zásadnějšího omezení, stejně tak jako Maledivy.

Ostrov Mauricius je ideální pro jakýkoliv typ dovolené, celý zde panuje velmi příjemné podnebí s mírnými teplotami a pouze dvěma ročními obdobími. Léto je zde od října do dubna a zima, která trvá od května do září. Nejvyšší teploty zde zažijete mezi prosincem a únorem, kdy je běžně kolem 30 °C, zároveň je v tomto období i vysoká vlhkost v podobě srážek. „Nejnižší“ teploty panují mezi červnem a září, kdy se průměrně pohybují kolem 22-23 °C.

Jakou vybrat oblast?

Důležitý je fakt, že pobřežní oblasti a zvláště ty západní jsou teplejší a s menším počtem srážek, zatímco střed ostrova s náhorními plošinami ve výšce 400-600 metrů nad mořem jsou vždy chladnější a mnohem deštivější. Západní strana a sever ostrova je zároveň nejvíce chráněny před větry, zatímco východní pobřeží vystaveno vzduchovým proudům, které v létě jsou mírné a příjemně osvěžující, zatímco v zimě chladnější a silné.

Zažít nejvíce srážek je nejvíce pravděpodobné v únoru a silný vítr v červenci, kdy nejvíce potěší milovníky plachtění a surfování.

Kdy tedy vyrazit na Mauricius?

Počasí je tedy na ostrově Mauricius poměrně stabilní s průměrnou teplotou 25 °C, takže i teplota vody je vhodná ke koupání na nádherných plážích v létě i v zimě. Nejlepší doba pro návštěvu ostrova je tedy od dubna do června a od září do prosince, kdy se vyhnete vrcholům obou ročních období. Červen až srpen tedy naše léto je díky nižším teplotám a absenci srážek ideální pro aktivní dovolenou v podobě výletů do hor, národních parků a poznávání všech zákoutí ostrova. Těžit v tomto období můžete i z mimosezóních cen ubytování v resortech.

Oficiální stránky meteorologické služby s předpovědí počasí na Mauriciu naleznete zde.

Mauricius leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec
Teplota (°C) 29 29 28 28 26 23 22 22 23 25 28 28
Srážky (cm) 26 27 22 19 12 10 10 9 7 7 8 19
mauricius počasí

Kdy jet na Mauricius?

Autor článku:
Štítky: Kdy na MauriusMauriciuspočasí

Dejte o tomto článku vědět ostatním

Potřebujete poradit?



 – 10 = 90

Jsme na Instagramu

Omán pláže Fazayahdubai frameLux resort lounge letiště Velana MaledivyResort Melia Vinpearl na ostrově Phu QuocPláž Grand Baie MauriciusVrak lodiMauricius katamaran u Le Morne